Artık güneye doğru hızla yol alıyordum. Kolombiya’nın Medellin şehrinden itibaren güneye doğru sürmeye başlamıştım. Ekvator’a ikinci kez girmeden önce Kolombiya Seyahat Notlarıma bakmanızı tavsiye ederim. Kolombiya’daki son gün cep telefonum bozulmuştu. Haritam yok, demekti bu. Kolombiya’dan çıkmış Ekvator’a sorunsuzca girmiştim. Yolumun üzerinde olan İbarra şehrindeki kamp alanını bulmak çok zor olmayacaktı bence.
Tıpkı düşündüğüm gibi de oldu. Ana yolu takip ederek İbarra’ya vardım, elimle koymuş gibi göl kenarındaki, yarış pisti ve yanardağ manzaralı kamp alanını buldum. Hemen telefon konusunda insanlardan fikir almaya başladım. Başkasının telefonundan internette arama yaparak sıkıntıyı anladım. Ancak veri kaybı olacağından biraz canım sıkılmıştı. Başka bir Alman gezginin bilgisayarında güncelleme yaparak telefonumu kurtardık. Kurtardık de eski haline getirmem çok vaktimi aldı. Bir dahaki sefere daha az kayıpla bu durumdan kurtulmak için hazırlıklı olacağım.

Ibarra’da yine sadece 1 akşam kalarak güneye doğru hızla sürmeye devam ettim. Başkent Kito’ya uğramadan daha güneydeki Riobamba şehrine vardım. Evvelden geldiğim Banos kasabasının hemen yakınındaydı ve oradan daha da güneye giden yol çok yüksek rakımdan geçiyordu. Bir akşam konaklayıp o dağ yolunu gündüz vakti aşmaya karar verdim.
Bir kısmı sis yüzünden görüş mesafesi çok az olduğundan zorlasa da dağdan indikçe hava ısındı. Sürdükçe sürdüm. Hiç durmadım. 400 kilometreden fazla motosiklet sürdüm ki bunun çoğu dağlarda idi, ve Chaguarpamba diye bir kasabaya vardım. Dağın başında küçük bir yer. Buraya gitme sebebim yukarı çıkarken kullandığım sınır kapısını kullanmamak. Çünkü o kapıdan güneye gidersem şarj aletimin çalındığı otelin önünden geçeceğim. O zaman biraz sinirlenebilirdim. Chaguarpamba’da güzel bir akşam yemeği yiyip sabahleyin dağdaki bir sınır kapısından Peru’ya tekrar girmek üzere yola çıktım.

Dağ yollarında o kadar viraj döndüm ki yorulmaya başladım. Çok uzak olmasa da sınıra varmam vakit alıyordu. Bu kadar viraj dönmek için sabahın çok erken saatinde uyanmıştım.
Sınırda Ekvator’dan çıkış işlemleri çok kısa sürdü. Zaten bir ülkeden çıkmak genelde kısa oluyor. Karşı kapıdan içeri girmek ise bazen çok uzun olabiliyor. Mesela bu sınır kapısında Peru’ya girmem için önce trafik sigortası yaptırmam gerekti. Ekvator’daki dağlar ve yeşillikler bitince bir anda kendimi çöl ikliminin içinde buldum. Peru Seyahat Notlarımın İkinci Bölümü ile devam edebilirsiniz okumaya 🙂
1 Comment